2013 m. balandžio 15 d., pirmadienis

Logistikos paslaugos


Logistikos sistema laikui bėgant privalo tobulėti tiek kokybės, tiek ir laiko atžvilgiu pagal vis kylančius klientų poreikius. Garantija, saugumas, greitis, tiekimo lankstumas ir patogumas – tai, kas reikalaujama iš logistikos sistemų. Vis dažniau galima pastebėti gamybos programų kitimus rinkoje, kurį išprovokuoja greitai kintanti paklausa. Tuo pačiu kitimas vyksta ir visoje su prekių vertės kūrimu susijusioje grandinėje.

Į logistikos įmonės paslaugas įeina ne tik prekių sandėliavimas, bet ir krovinių pervežimas, muitinės dokumentų įforminimas, krovinių draudimo tvarkymas, muitinės tarpininkavimo paslaugos ir pan. Tačiau sandėliavimas ir perkrovimas visgi yra vienos pagrindinių logistikos įmonių paslaugų. Tinkamam sandėliavimui reikia pasirūpinti specialia įranga, temperatūros bei drėgmės reguliavimu, perkrovimo įranga, kvalifikuotais darbuotojais, naujausiomis kompiuterinėmis programomis ir kitais svarbiais dalykais.

Šiais laikais vis dažniau kuriamos logistikos sistemos, palengvinančios įmonių bendradarbiavimo procesą. Kooperaciniai įmonių logistikos sprendimai padeda išvengti monopolijos atsiradimo. Didelės logistikos sistemos padeda per trumpesnį laiką įgyvendinti naujų technologijų įdiegimą ir atsipirkimą. Taip pat pagerėja logistikos priimami sprendimai, kadangi vyksta dalijimasis informacija.

Kooperacija logistikoje padeda sustiprinti verslo ryšius, gerinti pačią logistikos sistemą, mažinti užsigulinčius atsargų kiekius, padidinti prekių judėjimo greitį, didinti darbo našumą, mažinti išlaidas bei gerinti paslaugų kokybę. Dėl šių priežasčių logistikos veiksmus įmonės vis dažniau stengiasi daryti kartu, susijungusios į bendrą sistemą.

Trucks - Farming simulator 2013 mods

4 komentarai:

  1. Manau, kaip ir viskas aplink mus taip ir krovinių logistikos sistemos turi modernėti. Juk norint, kad verslas klostytųsi sėkmingai būtinos investicijos.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mane iš logistikos įmonių paslaugų labiausiai domina muitinės tarpininkavimo paslaugos. Norėčiau kuo tikslesnės informacijos apie šią logistikos paslaugą.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Krovinių gabenimas jūrų transportu nors ir ne toks greitas kaip gabenimas oru, tačiau saugus. Neskubiems, didelių gabaritų, ne greitai gendantiems produktams pats tas.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Mano manymu, visgi vienas svarbiausių kriterijų tai patys specialistai logistikai turi nuolat tobulėti, aišku reikia ir savo vidaus sistemas naujinti, bet be galo svarbu ir paprasčiausias malonus bendravimas, jei jau prie fūros dirba žmonės ar sandėly tai nereiškia, kad gali šnekėti kaip turguj (nenoriu įžeist žmonių dirbančių turguj) :D. Teko www.adrem.lt grupės narės „Vilniaus tranzito“ paslauga naudotis tai ten aukštas lygis, profai dirba, malonu ir profesionalu.

    AtsakytiPanaikinti